Clik When U See an Ads Banner

Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah,Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah,Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah.

Klik Baner 4 money Fund

MuliaNya Sahabat Ku

Gersang Bumi Tanpa Hujan , Gersang Minda Tanpa Ilmu,
Gersang Hati Tanpa Iman , Gersang Jiwa Tanpa Amal .
Photobucket
Dengan Penuh Kesyukuran Ke Hadrat Illahi , Setepak Sireh Kami Hulurkan Untuk Mengundang Semua Kemari , Beras Kunyit Kami Taburi , Air Mawar Di Renjis Wangi , Berkembang Kasih Menabur Budi , Undangan Kami Setulus Hati,, Harap Sudi Datang Merai,, Semoga Allah Memberkati Wassalam Terima Kasih

."Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"(Sabda Rasulullah SAW)"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."(Surah Al-Ahzab:71)

29 October, 2011

Kerani bergaji RM399 menang kuiz RM3.07 juta

NEW DELHI – Seorang kerani kerajaan dengan gaji bulanan cuma AS$130 (RM399) menjadi peserta pertama yang pernah memenangi AS$1 juta (RM3.07 juta) dalam rancangan kuiz popular di negara berkenaan.
SUSHIL KUMAR memegang cek bernilai AS$1 juta (RM3.07 juta) sambil bergambar bersama bintang Bollywood, Amitabh Bachchan.

Kemenangan Sushil Kumar dalam kuiz Who Wants to Be a Millionaire versi India menjadikannya ikon kepada jutaan belia di India yang mahu membebaskan diri mereka daripada belenggu kemiskinan.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

28 October, 2011

Mata Melihat, Otak Berfikir ,telinga mendengar, Hati Berkata-kata,naluri bertanya , Akal mentafsir, Iman berpada-pada , minda terbuka, Tubuh Berinteraski.

Ada ada saja kan, dok saja2 terfikir lak pasal semua benda yang diciptakan didalam tubuh kita, mesti ada sebab dan kegunaannya. Ya Allah, Ya Rahman,Ya Rahim, Ya Malik, Ya Quddus, Ya Salam , Engkaulah Maha pencipta.


jom kita baca pasal Bagaimana otak berfungsi terhadap luarannya.

Otak adalah jendela, yang akan menafsir apa yang dipandang mata. Mata hanyalah mengarah segala 'cahaya' untuk menerobos ke bintik kuning, lalu di situ akan diimejkan sebagai sesebuah objek. Namun, akhirnya segala apa yang mata sedang melihat, akan ditafsir oleh otak. Mata tidak berupaya untuk menafsir kerana bukan tugasnya untuk menafsir sesuatu benda atau objek yang sedang diperhatikan.

Otak hanyalah satu organ. Secara falsafahnya, mindalah yang menafsir akan segala perkara yang sedang manusia fikir. Minda adalah naluri untuk berfikir, sedangkan otak hanya berfungsi sebagai 'meniru' alam sekitar. Otak tidak membesar mengikut tumbesaran badan seperti biasa. Pembesaran otak adalah begitu unik dan bergantung kepada aktiviti komplek sistem neuron. Namun begitu, pembesaran otak tidak mempengaruhi kebijakan seseorang. Mindalah yang berupaya membezakan benar atau salah. Proses untuk minda belajar mengetahui bahawa seseuatu itu benar atau salah digelar proses pembelajaran. Proses ini perlu dilalui melalui pembacaan dan penelitian. Bukan sekadar penglihatan. Teliti adalah sesuatu yang dilaku dalam keadaan sedar dan menaakul, manakala lihat adalah proses mengumpul maklumat secara terus. Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

18 October, 2011

Basahkan lidahmu dengan Zikrullah

Basahkan lidahmu dengan Zikrullah :.

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, Allah masih lagi kurniakan kita dengan segala nikmat-nikmat di dunia ini untuk kita miliki dan kecapi semoga Allah terus memberi ruang kepada kita sebagai seorang hamba yang hina untuk menumpang di atas segala hasil ciptaan-Nya InsyaAllah.

jom kita kongsi bersama dengan ZIKRULLAH ini , download zikrullah ni ye Hasbi Rabbi Jalallah klik kanan dan open new tab ye pastu download
www.tips-fb.com

12 October, 2011

hp pavilion sata hard disk susah nak reformat


jadi masal pulak dengan hp pavilion sata hard disk ni, susah nak reformat, pastu window lamanya vista tapi dah kong... hilang terus pulak window dia... mungkin gak org tu dah kasi kena virus kut agaknya...

macam2 cara dah cuba... dekat 2 minggu bela pc tu... kepala cam jadi batu dok fikir cari cara2nya tak dapat2... puas dah search cari jalan... sampai la tak jumpa la lagi... aduihhssss...

ada yang kata kena buat boot cd... dah buat pun tak leh gak...
ada yang kata kena guna Nlite buat boot cd XP untuk upgrade kan... tak leh gak...
pastu cuba reformat dengan cd Vista pun tak leh juga...
napa dia orang buat pc yang menyusahkan orang camni agaknya...
mencabar btui kan pc canmi kan kan.....

pastu konon kena tukar biosnya... dah buat juga...
pastu konon2 kena tukar satanya jadi disble.. lagi teruk ... hard disk dia hilaang terus.. tak leh baca ... hehehehe pengalaman yang membosankan , dan paling memenat dan meletihkan otak ngan pc ni kan kan...
alahai blurrr dah otak akak ni dek ooiiii..........

ada tak sesape ada caranya tak meh tolong sat ...... cer citer cer citer skit..
www.tips-fb.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kawan-kawan Blogger Paling Aktif Dan Terkini

Post Paling Diminati