Pages

18 August, 2011

Air Bandung Cincau

Sedap gak air ni.... tukar2 jus tiap hari, bagi tambah selera berbuka , hehehe berbuka sambil2 jaga kesihatan.
cincau ni cheq tak beli , kawan pejabat Risda kasi free je, tiap2 tahun bila nak masuk bulan puasa je ,dia orang akan buat cincau sendiri.

Bahan-Bahan:
Sirap
air yang dah masak
susu pekat
cincau
sedikit gula
Cara:
bancuh sirap dalam air yg dah di masak bersama gula.Kemudian masukkan susu pekat ke dalam bancuhan air sirap tadi.(kalau xnak manis sangat,jangan letak banyak2,cukup sekadar rasa).Kemudian masukkan cincau yg dah dipotong cincang kedalam air siap b

andung tadi.Kemudian jadilah air itu air sirap bandung cincau

Cadangan Hidangan:
hidangkanlah di dalam jug yg ada ais

Tambahan:
lagi banyak cincau lagi best tapi jangan banyak sangat,takut tersedak pulak minum nanti

No comments:

Post a Comment

leave your comment here