Clik When U See an Ads Banner

Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah,Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah,Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah.

Klik Baner 4 money Fund

MuliaNya Sahabat Ku

Gersang Bumi Tanpa Hujan , Gersang Minda Tanpa Ilmu,
Gersang Hati Tanpa Iman , Gersang Jiwa Tanpa Amal .
Photobucket
Dengan Penuh Kesyukuran Ke Hadrat Illahi , Setepak Sireh Kami Hulurkan Untuk Mengundang Semua Kemari , Beras Kunyit Kami Taburi , Air Mawar Di Renjis Wangi , Berkembang Kasih Menabur Budi , Undangan Kami Setulus Hati,, Harap Sudi Datang Merai,, Semoga Allah Memberkati Wassalam Terima Kasih

."Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"(Sabda Rasulullah SAW)"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."(Surah Al-Ahzab:71)

02 April, 2010

Coleslaw Ringkas ( Resepi )









suka makan Coleslow Punya Pasal...
lalu saya pun search la cari resepi..
cari punya cari...banyak gak jumpa...
tapi suka yang ni ...hehehe ( ciplak lah resepi ni )...
nampak ringkas dan sedap ...
http://www.myresipi.com ni la web dia....

ringkas, mudah dan sedap. dia yang kata...
Bahan-bahan ( 4-5 orang )

Bahan-bahannya

200gm kubis segar (dicuci dgn air garam dan dihiris halus).
1 biji bawang besar jika suka (dipotong dadu kecil sama gak )
1 batang lobak merah (dihiris halus )
4 sudu besar mayonis (guna ja mayonis Jenis Apa pun Takpa)
1 sudu kecil cuka makan ( skit ja satgi masam lak )
sedikit daun sup (jika suka)
garam dan gula secukup rasa( Biar Sedap Rasa )
susu tepung ikut suka ( ni saya tambah )
kalau guna blen agak-agak je ye jgn laju sampai jadi bubur lak.. dua tiga kali pusing dah la..
( Ni Saya Tambah )

Cara-caranya

Gaulkan rata2 semua bahan di dlm satu bekas.

Simpan di dlm peti sejuk( seeloknya dalam masa 12 jam - ni saya tambah )
biar sebati dan nampak sosnya cam basah sblm dihidangkan. ( ni saya tambah )
coleslaw akan matang dan siap dimakan selepas 12 jam disejukkan , tanda coleslaw matang apabila nampak berair dan rasa smooth tapi kalau tak sabar hemtam ja la labu..hehehe sendiri kata la ni...
kalau tak nak pakai cuka pakai air limau nipis ye.. tapi jgn lebih2 masam lak... skit je
potong sayur elok2 ye..
jgn terkena jari lak...
pastu masuk darah makan jadi lak bersiong . hehehe
seeloknya kita guna bekas tuperware yang bertutup rapat ye (sendiri tambah gak )
jom kita cuba... tengok sedap tak...
kalau tak sedap..
kita cari resepi lain pulak laaa...

www.tips-fb.com

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kawan-kawan Blogger Paling Aktif Dan Terkini

Post Paling Diminati