Clik When U See an Ads Banner

Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah,Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah,Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah.

Klik Baner 4 money Fund

MuliaNya Sahabat Ku

Gersang Bumi Tanpa Hujan , Gersang Minda Tanpa Ilmu,
Gersang Hati Tanpa Iman , Gersang Jiwa Tanpa Amal .
Photobucket
Dengan Penuh Kesyukuran Ke Hadrat Illahi , Setepak Sireh Kami Hulurkan Untuk Mengundang Semua Kemari , Beras Kunyit Kami Taburi , Air Mawar Di Renjis Wangi , Berkembang Kasih Menabur Budi , Undangan Kami Setulus Hati,, Harap Sudi Datang Merai,, Semoga Allah Memberkati Wassalam Terima Kasih

."Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"(Sabda Rasulullah SAW)"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."(Surah Al-Ahzab:71)

26 May, 2011

Tanah runtuh: Sumbangan RM50,000

KUALA LUMPUR: Yayasan Tan Sri Muhyiddin (TSM) Charity Golf hari ini memberi sumbangan sebanyak RM50,000 kepada Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Hulu Langat, yang 16 daripada penghuninya terkorban dalam kejadian tanah runtuh, semalam.
Tanah runtuh
Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, menyampaikan sumbangan itu kepada Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Semenyih, Datuk Johan Abdul Aziz, yang mewakili rumah anak yatim itu.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...

Muhyiddin berkata semasa tiba di lokasi kejadian malam tadi, setelah menghadiri acara Citrawarna 1Malaysia di Dataran Merdeka, beliau mendapati keadaan di situ amat menyayatkan hati.

"Saya sampai di sana kira-kira 11 malam. Saya maklumkan kepada Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin (yang berangkat ke acara tersebut) bahawa saya perlu meninggalkan majlis kerana hati saya sudah berada di lokasi tragedi itu.


"Di sana, saya nampak ada empat kaki iaitu daripada dua mayat yang terperangkap di dalam runtuhan tanah, ia sungguh menyedihkan," katanya ketika berucap pada majlis pertandingan golf amal, Patron''s Cup 2011 anjuran yayasan itu di Seri Kembangan di sini. - Bernama
www.tips-fb.com

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kawan-kawan Blogger Paling Aktif Dan Terkini

Post Paling Diminati