Clik When U See an Ads Banner

Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah,Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah,Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah.

Klik Baner 4 money Fund

MuliaNya Sahabat Ku

Gersang Bumi Tanpa Hujan , Gersang Minda Tanpa Ilmu,
Gersang Hati Tanpa Iman , Gersang Jiwa Tanpa Amal .
Photobucket
Dengan Penuh Kesyukuran Ke Hadrat Illahi , Setepak Sireh Kami Hulurkan Untuk Mengundang Semua Kemari , Beras Kunyit Kami Taburi , Air Mawar Di Renjis Wangi , Berkembang Kasih Menabur Budi , Undangan Kami Setulus Hati,, Harap Sudi Datang Merai,, Semoga Allah Memberkati Wassalam Terima Kasih

."Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"(Sabda Rasulullah SAW)"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."(Surah Al-Ahzab:71)

28 July, 2011

Aleesha Farhana (Mohd Ashraf Hafiz)

kita dah baca kisah diakan.... kesian jugakan... tapi yang salah tetap salah... kita ada hukum yang telah ditetapkan.. kuasa Allah semuanya tu..... dah Qada dan Qadar untuk sesaorang yang telah ditetapkan ... satu ujian dari Allah untuk menguji umatnya ... apa kita boleh buat..yang kita boleh lakukan hanya Sabarlah ... kerana ia separuh dari iman.. kuatkan hati dan jiwa..sematkan iman didada.. pulang lah kepangkal jalan..ingat ada yang lebih berkuasa diatas segalanya kejadian... semoga ada hikmahnya...

KUALA TERENGGANU: “Seluruh masyarakat dunia boleh menghentam, mengkritik Aleesha Farhana  (Mohd Ashraf Hafiz) keji atau berdosa, tetapi saya sudah bertekad membantunya kerana kita bertanggungjawab melakukannya.

“Dia hanya mahukan sebuah kehidupan yang selesa, tapi bayangkan jika kita tidak bantu dia (Aleesha) dan akibat kesukaran menjalani kehidupan dengan jantina berbeza, dia berakhir di lorong-lorong.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...

“Siapa yang akan tanggung dosanya nanti. Kita semua bertanggungjawab,” kata Horley Isaacs, peguam kepada Mohd Ashraf Hafiz Abd Aziz, 26, yang gagal dalam permohonannya untuk menukar nama dan status jantina dalam MyKad kepada Aleesha Farhana di Mahkamah Tinggi di sini, Isnin lalu.

Menurutnya, beliau yakin Aleesha akan menghubunginya dalam masa terdekat untuk membuat rayuan kes itu kerana dia satu-satunya peguam tampil membantu lelaki mencetuskan kontroversi itu atas dasar kemanusiaan.

Isaacs berkata, setakat ini beliau belum dihubungi Mohd Ashraf Hafiz yang lebih mesra dipanggil Aleesha untuk membuat rayuan kerana mereka mempunyai 14 hari daripada tarikh keputusan kes membuat rayuan.

Katanya, beliau akan membantu Aleesha dalam rayuan itu berpegang kepada semangat pemohon itu sendiri yang sudah menyatakan kepada akhbar kumpulan The New Straits Times Press (M) Bhd kelmarin bahawa dia akan terus berjuang berlandaskan segenap lunas perundangan yang ada untuk membolehkan tujuannya tercapai.
berita selanjutnya
www.tips-fb.com

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kawan-kawan Blogger Paling Aktif Dan Terkini

Post Paling Diminati