Clik When U See an Ads Banner

Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah,Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah,Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah.

Klik Baner 4 money Fund

MuliaNya Sahabat Ku

Gersang Bumi Tanpa Hujan , Gersang Minda Tanpa Ilmu,
Gersang Hati Tanpa Iman , Gersang Jiwa Tanpa Amal .
Photobucket
Dengan Penuh Kesyukuran Ke Hadrat Illahi , Setepak Sireh Kami Hulurkan Untuk Mengundang Semua Kemari , Beras Kunyit Kami Taburi , Air Mawar Di Renjis Wangi , Berkembang Kasih Menabur Budi , Undangan Kami Setulus Hati,, Harap Sudi Datang Merai,, Semoga Allah Memberkati Wassalam Terima Kasih

."Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"(Sabda Rasulullah SAW)"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."(Surah Al-Ahzab:71)

29 June, 2011

pasangan kembar siam merayu dihulurkan bantuan atau membiarkan saja mereka mati

Izinkan kembar saya mati: Mohammed
PATNA (India): Seorang bapa pasangan kembar siam merayu dihulurkan bantuan atau membiarkan saja mereka mati kerana dia tidak sanggup lagi melihat mereka menderita.
MENDERITA...kesakitan berpanjangan, hilang berat badan dan tekanan darah tinggi antara masalah dihadapi Saba dan Farah.
Mohammed Shakeel - seorang pekerja gerai teh di Patna, Bihar - hanya memperoleh pendapatan bulanan kira-kira RM320 bagi membiayai keperluan keluarganya seramai lapan orang.

Disebabkan percantuman pada tengkorak anaknya, Saba dan Farah mengalami sakit kepala melampau, selain kesakitan pada sendi.
MASIH BERSEMANGAT...keadaan Saba (kiri) dan Farah ketika mereka dibawa bertemu pakar kembar siam lima tahun lalu.
Pasangan itu juga sukar bertutur apabila usia semakin meningkat.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...

Walaupun pernah mendapat rawatan pakar hasil bantuan Putera Mahkota Abu Dhabi, Sheikh Mohammed Zayed, masalah berkenaan masih belum dapat diatasi.

Lima tahun lalu Saba dan Farah, 10, dibawa bertemu beberapa pakar kembar siam, termasuk doktor dari Amerika Syarikat, Benjamin Carson, bagi melihat kemungkinan mereka dipisahkan. Ketika itu, Saba dan Farah bersemangat dan lebih sihat.

Bagaimanapun, Carson mendapati budak kembar terbabit berkongsi saluran darah penting pada otak dan bergantung kepada dua buah pinggang pada tubuh Farah.

Mohammed diberitahu, untuk memisahkan mereka, pakar perlu mengadakan enam pembedahan berasingan dengan kemungkinan besar seorang daripadanya akan meninggal dunia.

kesiankan, kalau lah kita ni orang kaya ke, jutawan ke, tak salahkan nak tolong budak2 ni... demi kemanusiaan. 
info metro
www.tips-fb.com

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kawan-kawan Blogger Paling Aktif Dan Terkini

Post Paling Diminati