Clik When U See an Ads Banner

Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah,Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah,Lai Salaha Minnduu Nilla Hii Kaasyifah.

Klik Baner 4 money Fund

MuliaNya Sahabat Ku

Gersang Bumi Tanpa Hujan , Gersang Minda Tanpa Ilmu,
Gersang Hati Tanpa Iman , Gersang Jiwa Tanpa Amal .
Photobucket
Dengan Penuh Kesyukuran Ke Hadrat Illahi , Setepak Sireh Kami Hulurkan Untuk Mengundang Semua Kemari , Beras Kunyit Kami Taburi , Air Mawar Di Renjis Wangi , Berkembang Kasih Menabur Budi , Undangan Kami Setulus Hati,, Harap Sudi Datang Merai,, Semoga Allah Memberkati Wassalam Terima Kasih

."Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"(Sabda Rasulullah SAW)"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."(Surah Al-Ahzab:71)

30 June, 2011

Bangsa bukan penentu kecemerlangan akademik

INFOKEMENTERIAN Pengajian Tinggi menumpukan kepada 10 misi utama yang disasarkan kepada institusi pengajian tinggi negara iaitu:

Memperkasakan institusi pengajian tinggi
Kualiti tenaga akademik
Memartabatkan akademik dan penubuhan Majlis Profesor Negara
Peningkatan kegiatan penyelidikan dan pembangunan
Program pengantarabangsaan
Pembangunan kualiti pelajar
Kebolehpasaran graduan
Pelan transformasi politeknik
Transformasi kolej komuniti dan pembelajaran sepanjang hayat
Program transformasi institut pengajian tinggi swasta

SUDAH sekian lama, institusi pengajian tinggi awam negara dihadapkan pelbagai cabaran dan dugaan malah ada mempersoalkan kewibawaan institusi berkenaan melaksanakan tanggungjawabnya.

Ada beranggapan institusi itu anak emas kerana sering mendapat sokongan penuh kerajaan, ada pula mendakwa institut pengajian tinggi awam (IPTA) berkenaan ketinggalan zaman kerana menawarkan program lapuk sehingga meningkat bilangan graduan menganggur.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

29 June, 2011

pasangan kembar siam merayu dihulurkan bantuan atau membiarkan saja mereka mati

Izinkan kembar saya mati: Mohammed
PATNA (India): Seorang bapa pasangan kembar siam merayu dihulurkan bantuan atau membiarkan saja mereka mati kerana dia tidak sanggup lagi melihat mereka menderita.
MENDERITA...kesakitan berpanjangan, hilang berat badan dan tekanan darah tinggi antara masalah dihadapi Saba dan Farah.
Mohammed Shakeel - seorang pekerja gerai teh di Patna, Bihar - hanya memperoleh pendapatan bulanan kira-kira RM320 bagi membiayai keperluan keluarganya seramai lapan orang.

Disebabkan percantuman pada tengkorak anaknya, Saba dan Farah mengalami sakit kepala melampau, selain kesakitan pada sendi.
MASIH BERSEMANGAT...keadaan Saba (kiri) dan Farah ketika mereka dibawa bertemu pakar kembar siam lima tahun lalu.
Pasangan itu juga sukar bertutur apabila usia semakin meningkat.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

28 June, 2011

Pengasas Playboy Hugh Hefner jadi pekak angkara Viagra

HOLLYWOOD: Pengasas Playboy Hugh Hefner dikatakan sudah pekak kerana mengambil terlalu banyak pil Viagra, kata bekas kekasihnya, kembar Karissa dan Kristina Shannon.

DUA beradik kembar, Karissa (kiri) dan Kristina Shannon yang menjadi bekas kekasih Hefner.
Bagaimanapun, Karrisa dan Kristina, 21, berkata kasanova berusia 85 tahun itu tidak akan berubah kerana dia tidak mahu kehilangan nafsu seksualnya.

Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

27 June, 2011

Tentu ramai dah kenal Cikgu Shida dari Parit ni kan

jom kita baca post pasal cikgu shida ni... alahai cikgu Shida akak minat betui aksi gila2 tu.. boleh hilangkan tensen dalam kepala.. hehehe menghiburkan ... terima kasih banyak2 ngan video2 lucu tu..

I AM AN ALIEN!

PELBAGAI RUPA DAN WAJAH... HA HA HAAA... teman sendighi pun kagum!
PELBAGAI RUPA DAN WAJAH... HA HA HAAA... teman sendighi pun kagum!... di petik dari kata2 cikgu shida dalam post terbaru



hehehe wajah2 kelakar yang best....
DIAM TAK DIAM...

PEJAM CELIK PEJAM CELIK...

DOH DEKAT SETAHUN TEMAN BERKARYA MIMING (lagi 2 bulan cukup le setahun)
ATE ...
YEP, I AM PROUD OF MYSELF
KERANA TELAH BERJAYA MENCABOR DIGHI TEMAN SENDIGHI
semoga Cikgu Shida akan teruskan berkarya... jangan peduli kata2 yang pandang negetif pasal miming ni... bakat semula jadi tu bukan ada pada semua orang kan.. betui tak Cikgu...
Blogspot Cikgu Shida jom p jalan2 kat blog dia klik

WAK AG vs CIKGU SHIDA - Part 1 (CIKGU SHIDA - HANYUT)
Akak Nak tanya ni Cikgu napa cikgu masuk dalam bakul sampah ni.. macam frust je .. dah lagu pun lagu furstkan... hehehe ... ada rahsia ka Cikgu... jangan mareee.. main2 je


CIKGU SHIDA MENDAPAT TAWARAN BERLAKON ( DAH JADI PELAKON DAH YE )

Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

26 June, 2011

‘Apa yang berlaku memalukan' Tom atau Raja Farah Afzal Raja Ikram.

‘Apa yang berlaku memalukan’

MUNGKIN ramai juara bintang pertandingan realiti TV dilahirkan setiap tahun namun ia belum dapat mengatasi kontroversi yang pernah dilalui juara My Starz LG musim ketiga, Tom atau Raja Farah Afzal Raja Ikram.
Sesudah kecoh cerita Tom diserang keluarga isteri kekasihnya dalam satu krisis panas sekitar Julai tahun lalu, kini timbul pula gosip lain.

Ibu tunggal kepada seorang anak yang seksi ini dikatakan sudah putus tunang dengan jejaka pilihannya.
Di kala Tom sekarang popular dengan single keduanya, Redha, kisah sensasi dalam hidupnya seakan belum berakhir dan membayangkan dugaan demi dugaan
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

25 June, 2011

Solekan Wajah Bukan hanya untuk mak andam

JANGAN sesekali melepaskan peluang yang datang dalam hidup. Sebaliknya, jadikan ia sebagai landasan ke arah mencapai matlamat untuk memajukan diri dalam bidang yang diceburi serta jangan mudah mengalah dengan setiap ranjau yang merintang.
CURAH ILMU...Sofia (duduk lima dari kiri) bersama peserta kursus kecantikan anjuran pusat latihannya bertujuan melahirkan lebih ramai usahawan Bumiputera dalam bidang kecantikan.

Itu pesanan Pengasas Akademi Kecantikan dan Solekan Diyana, Sofia Abas, 50, yang sewajarnya dicontohi golongan remaja yang sedang berhadapan krisis kerjaya masa depan.
Bagi wanita bertubuh kecil molek itu, remaja yang kurang cemerlang dalam bidang akademik tidak semestinya tidak boleh berjaya dan andai terus berusaha, pasti kejayaan akan hadir dan sedia untuk diraih.Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

24 June, 2011

Koleksi indah lagi glamour peragaan fesyen Sunsilk dan Persatuan Pereka Fesyen Malaysia (Moda)

Koleksi indah lagi glamour

MENCAPAI kesempurnaan, inilah gambaran keseluruhan untuk majlis peragaan fesyen Sunsilk dan Persatuan Pereka Fesyen Malaysia (Moda) di sebuah hotel terkemuka, di ibu negara, baru-baru ini.
DETIK BERSEJARAH...gabungan pakar rambut terkenal dunia, Taw, Yuko bersama Amir dan Tay mencipta sejarah tersendiri kepada industri fesyen tanah air.
Majlis gilang-gemilang yang �diadakan sempena sambutan ulang tahun ke-21 Moda itu dihadiri barisan pereka fesyen tempatan popular, selebriti tempatan dan kelompok pencinta fesyen yang setia menanti seawal jam 6 petang lagi.

Foto GAYA WANITA...

gaun leret mengikut susuk tubuh untuk wanita yang menggemari label Zang Toi.
UNIK...potongan busana unik untuk mereka yang berani bergaya daripada Leslie Variyan.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

23 June, 2011

Datuk Yusof Haslam dan Pekida berdamai.

Datuk Yusof Haslam dan Pekida berdamai.

KUALA LUMPUR: Pengarah Urusan Skop Production Sdn Bhd, Datuk Yusof Haslam memohon maaf terhadap filem terbitanya KL Gangster yang telah menyinggung perasaaan sebuah pertubuhan Pekida.


Menurut Yusof, bagi menjernihkan keadaan dan mencari pendamaian dia dengan rendah diri memohon maaf atas kontroversi yang berlaku.

“Kalau filem KL Gangster menyinggung perasaan pihak Pekida, saya menyusun 10 jari memohon maaf bagi menjernihkan keadaan.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

Killa Dan Shera Petaruh Bakat Bukanya Cerita Sensasi

FILEM berjudul Karak yang diterbitkan oleh KRU Studios belum lagi ditayangkan. Namun sudah ramai yang telah mengenali pelakon-pelakon utamanya seperti Kilafairy dan Shera Aiyob.
Boleh dikatakan kedua-dua pelakon ini dikenali berdasarkan beberapa cerita sensasi yang tersiar sebelum ini. Masing-masing mempunyai kisah tersendiri hingga mendapat tumpuan ramai.
Misalnya, Kilafairy yang juga anak kepada penyanyi terkenal era 90-an iaitu Rohana Jalil pernah digosipkan mempunyai hubungan dengan pengarah filem berkenaan iaitu Yusry Abdul Halim.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

22 June, 2011

Produk Yang Baik untuk macam2 sakit ( Snoww Cool Menthol )

Kawan2 Meh cuba Produk ni, hebat gak walau pun murah, orang melayu yang buat, guna 74 jenis akar kayu dalam adunannya, orang ni ada kilangnya sendiri, dan proses sendiri.

saya dah guna dan cubakan produk ni pada mak saya yang sedang sakit, memang berkesan. dan minum jus Family Medic buatan orang yang sama juga. Alhamdulillah.. mak saya dah beransur pulih.
Photobucket
Dah beli dan guna, memang berkesan , kalau bengkak2 angin cepat surut, kalau luka kencingmanis tu dibancuh  dengan air suam , kemudian rendamkan kaki

kawan aku habaq ni syampoo rambut , tapi bila aku tengok kat label dia tulis tu banyak sangat kegunaannya biaq betui , so aku pun try aa beli kat satu , tokey syampoo ni ada kilang memproses di kokdiang , dia cuma supply produk dia ni di saloon2 kecantikan rawatan tradisional di penang , kl, johor & sabah . Takda juai di kedai2 katanya ..

www.tips-fb.com

Anak Angelina Jolie dan Brad Pitt tidak akan ke sekolah selama-lamanya.

Jom kita baca Kisah Angelina yang tak percayakan sekolah.

LOS ANGELES: Anak Angelina Jolie dan Brad Pitt tidak akan ke sekolah selama-lamanya.
Angelina Jolie dan Brad Pitt serta keenam anaknya (Us Magazine),sedang berada di Perancis untuk mempromosikan film terbarunya, masing-masing "Kung Fu Panda 2" dan "The Tree of Life."

Mereka beruntung bukan saja mempunyai ibu bapa paling glamor di Hollywood tetapi juga bernasib baik kerana ibu mereka tidak suka sekolah.
Jolie dan Brad Pitt serta keenam anaknya
Aktres pemenang Oscar itu percaya sistem pelajaran begitu teruk hingga meyakinkannya bahawa anaknya lebih baik menghabiskan masa di rumah.

Angelina, 35, diselar kerana membawa anaknya ke seluruh dunia dan tidak menyekolahkan mereka.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

21 June, 2011

Kilafairy menurut jejak langkah ibunya

Jom Kita Berkenalan dengan gadis cantik ber bibir seksi ni, ia itu KillaFairy anak kepada penyanyi Rohana Jalil.
MOGA filem dan lagunya disukai ramai. Itulah permintaan gadis jelita ini ketika menyambut ulang tahun ke-19 tahun pada 17 Mei lalu selain memanjatkan doa ke hadrat Ilahi semoga segala kontroversi yang mengiringi langkahnya sejak setahun lalu berhenti.
Dicop simbol seks gara-gara bentuk bibir dan wajah seksi serta dituduh melakukan pembedahan plastik di beberapa bahagian tubuh, sudah lali pada pendengarannya. Cukuplah, perkara itu tidak perlu diulang lagi kerana baginya, ia kisah basi yang memualkan.
Pun begitu, kalau masih ada yang mahu mengaitkannya dengan telahan mengarut itu, dia tidak berdaya menghalang. Sebagai empunya badan, dia hanya mampu menelan tafsiran negatif itu dan berusaha mencari kekuatan supaya melihatnya daripada sudut positif.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

20 June, 2011

Zami Ismail ( Pak Uda Meninggal Dunia )

Alfatihah, Semoga Rohnya Di Cucuri Rahmat Oleh Allah Taala... Dan Di letakkan di kalangan Insan-insan yang beriman, Aminnnn.

Kita Kehilangan Seorang lagi Insan Yang berbakat Besar , Didalam Dunia Hiburan Tanah Air, Wajahnya , usik gelak tawanya, membuat orang ketawa, menghiburkan hati ramai orang.
Photobucket

Anak kedua Allahyarham, Ahmad Yamashita, 25, berkata ayahnya meninggal pada 10.30 pagi selepas seminggu dimasukkan ke IJN berikutan masalah jantung. Bulan lalu, Allahyarham menerima rawatan di Hospital Ampang.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

18 June, 2011

KL Gangster tewas filem Hollywood!

KL Gangster tewas filem Hollywood!

“ALHAMDULILLAH, alhamdulillah, saya sendiri terkejut, kata orang terkejut monyet!” begitulah ayat pertama Datuk Yusof yang baru selesai solat Jumaat.
Hanya ucapan tahniah yang mampu saya berikan kepada beliau, anaknya, Syamsul dan seluruh warga kerja Skop Productions atas kejayaan terbaru mereka melalui filem KL Gangster.
Mana tidaknya, melalui satu hari tayangan pembukaan Khamis lalu, KL Gangster sudah mengaut kutipan kasar RM1.5 juta atau lebih tepat lagi, kutipan bersih RM1.2, tidak termasuk tayangan awal pada malam sebelumnya iaitu sebanyak RM300,000.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

17 June, 2011

Cameron Diaz lebih suka sendiri

KETIKA melihat dia berpakaian baju renang dalam edisi terbaru majalah Cosmopolitan, amat sukar untuk mempercayai bahawa Cameron Diaz sudah menghampiri usia 40 tahun.

Jelitawan Hollywood itu nyata berjaya membuktikan bahawa usia itu hanya nombor semata-mata.
Dan ketika dia menjadi tajuk akhbar minggu ini berhubung dakwaan dia berpisah dengan teman lelakinya Alex Rodriguez (A-Rod), Cameron berkata, perkahwinan tidak penting baginya kerana ia hanya akan mengehadkan segala kemungkinan yang akan ditempuh.

Meskipun menjadi antara aktres Hollywood paling cantik dan berjaya, Cameron secara terbuka bercakap mengenai keberatannya untuk berumah tangga walaupun usianya sudah mencecah 38 tahun.
PUTUS...hubungan dengan A-Rod, bintang besbol New York Yankees dilapor sudah berakhir.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

16 June, 2011

Syamsul Yusof menafikan dakwaan Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida)

Syamsul Yusof menafikan dakwaan Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida)
KUALA LUMPUR: Pengarah filem KL Gangster, Syamsul Yusof menafikan dakwaan Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) kononnya filem itu membuka kod rahsia pertubuhan berkenaan dan mengaitkan orang Melayu dengan unsur samseng seperti didakwa.

Syamsul, 27, berkata dakwaan ahli Pekida itu mungkin berpunca daripada salah faham selepas filem arahannya itu mula ditayangkan di pawagam, kelmarin.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

15 June, 2011

“Kami nak (Datuk) Yusof Haslam dan (Datuk) David Teoh memohon maaf secara terbuka Datuk Roslan Dahaman.

‘Mohon maaf atau hadapi saman’
PUTRAJAYA: “Kami nak (Datuk) Yusof Haslam dan (Datuk) David Teoh memohon maaf secara terbuka, dalam tempoh tujuh hari, mereka kena ‘gentlemen’...kalau dah buat silap, mengaku dan minta maaf, jadi perkara ini tidak akan berpanjangan,” kata Pengerusi Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) Wilayah Persekutuan/Putrajaya/Labuan, Datuk Roslan Dahaman.
Pekida mendesak permohonan maaf daripada penerbit filem KL Gangster dan Kongsi itu kerana mendakwa filem berkenaan menggunakan empat perkataan utama yang menjadi gelaran sinonim pertubuhan itu iaitu ayahanda, abang long, kak long dan abang kawasan, sekali gus seolah-olah menggambarkan Pekida sebagai sebuah kumpulan gengster.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

14 June, 2011

Alyah dimasukkan ke Hospital Pakar Damansara di sini selepas melecur dari paras pinggang hingga paha akibat terkena air panas.

Alyah dimasukkan ke Hospital Pakar Damansara di sini selepas melecur dari paras pinggang hingga paha akibat terkena air panas.
Kejadian yang berlaku di rumah Alyah atau nama sebenarnya Noor Hasliah Abu Hasan, 30, disedari pembantu peribadinya kira-kira jam 10 pagi selepas mendengar penyanyi itu mengerang kesakitan dan menangis kerana kecederaan yang dialaminya.
Dalam kunjungan Harian Metro ke hospital itu petang semalam, keadaan Alyah nampak stabil dan keletihan. Namun, apabila ditanya mengenai kejadian itu Alyah berkata dia memasukkan air panas ke dalam botol untuk disejukkan.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

13 June, 2011

Nor Shafiza Iskandar Azizan atau Feeya Laris mengacara program dengan suara manjanya

PROFIL

NAMA: Nor Shafiza Iskandar Azizan
NAMA KOMERSIAL: Feeya
TARIKH LAHIR: 5 Februari 1989
USIA: 22 tahun
ASAL: Pasir Gudang, Johor
STATUS: Bujang
KARIER: Penyampai radio, penyanyi, pelakon dan pengacara
KELUARGA: Anak kedua daripada tiga beradik
PENDIDIKAN: Diploma Pengurusan Seni, Universiti Teknologi Mara (UiTM), Shah Alam, Selangor
PENGALAMAN SENI: Program Anak Wayang (Astro)
PROGRAM TV: Glamor Raya dan Itu Dia (Astro)
DRAMA: Kasih Alia dan Jamilah I Love You
LEBIH setahun menimba pengalaman sebagai penyampai radio, banyak memberi pendedahan pada Nor Shafiza Iskandar Azizan atau Feeya memahami tugas mengendalikan segmen bersama pendengar.

Dia yang pernah menyertai program realiti Anak Wayang dua tahun lalu mengakui pengalaman ditimba bersama stesen radio popular, Era FM mengajarnya lebih peka melayan pendengar agar setia bersama stesen itu.
Menjadi anggota bongsu dalam keluarga stesen milik AMP Radio Networks itu, Feeya mengakui dia tidak mempunyai masalah menyesuaikan diri dengan penyampai senior.

Malah, dia terbuka menerima tunjuk ajar daripada penyampai berpengalaman seperti Aznil Nawawi dan Reza Mohd sambil berkongsi pandangan dalam usaha menaikkan rating stesen itu terus berada di hati pendengar.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

12 June, 2011

Justin Bieber juga minat Pippa Middleton adik ipar Putera William

DIA antara ramai yang memuji Pippa Middleton di laman Twitter berikutan populariti yang diraih adik ipar Putera William itu pada majlis perkahwinan diraja April lalu.

“Tahniah William dan Kate...dan adik Kate. Dia hebat,” tulis penyanyi Justin Bieber.
TERKENAL...Bieber mempunyai sembilan juta pengikut di Twitter.
Kini penyanyi remaja kesayangan ramai itu bergabung dengan Pippa apabila menanda tangani perjanjian untuk menjual barangannya melalui syarikat keluarga Middleton, Party Pieces.
MENAWAN...Bieber turut meminati Pippa.
Dengan ungkapan ‘Kami mempunyai barangan Bieber’ pembeli ditawarkan barangan milik bintang remaja dari Kanada berusia 17 tahun itu.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

11 June, 2011

Hazama Ahmad Azmi mahupun Nurshafinaz Jebat, peluang ke pentas final program realiti Akademi Fantasia 9 (AF9)

TIADA perkataan yang mampu diterjemah, sebaliknya hanya ucapan syukur sebaik saja peluang diperoleh dua anak muda ini untuk mempertaruh�kan nasib.
PROFIL

Nama penuh: Hazama Ahmad Azmi
Tarikh lahir: 28 November 1984
Usia: 27 tahun
Tempat lahir: Perak
Keluarga: Anak ketiga daripada empat beradik
Pendidikan: SPM
Muzik kegemaran: Rock balada
Idola: Amy Search
PROFIL

Nama penuh: Nurshafinaz Jebat
Tarikh lahir: 5 Mac 1993
Usia: 18 tahun
Tempat lahir: Melaka
Keluarga: Anak kedua daripada empat beradik
Pendidikan: SPM
Muzik kegemaran: R&B dan balada
Idola: Jaclyn Victor

Baik Hazama Ahmad Azmi mahupun Nurshafinaz Jebat, peluang ke pentas final program realiti Akademi Fantasia 9 (AF9) malam esok bak mimpi jadi nyata.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

Cegah obesiti bermula di rumah

SEBELUM membeli, berapa ramai yang sanggup meneliti label pemakanan sesuatu produk bagi menyemak kandungan nutrisinya?

Jangan tertipu kerana pada kebanyakan label, bahan yang disarankan untuk dikurangkan pengambilannya seperti gula tambahan dan lemak mempunyai pelbagai nama yang mengelirukan.
BACA LABEL...sebagai ibu bapa, anda perlu meneliti kandungan gula ambahan dalam makanan anak sebelum menyajikan kepada mereka.

Dalam senarai label pemakanan, apabila perkataan gula diletakkan paling awal bermakna ia bahan utama dalam produk berkenaan.

Namun, tahukah anda jika pihak pengeluar meletakkan perkataan sirap atau sukrosa dalam senarai kandungan nutrisi itu, ia sebenarnya adalah sejenis gula tambahan?
SEMAKIN KETARA...masalah obesiti di kalangan kanak-kanak semakin ketara sejak kebelakangan ini.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

10 June, 2011

Salih Yaccob ‘Bulan maduku’

amboi dah berbulan ke Cina dia org.. bestnya...sekeluarga plak tu...
SEPANG: “Ini rezeki saya sekeluarga selepas bernikah kali keempat. Alhamdulillah, ia juga peluang kepada saya, isteri-isteri serta anak bercuti dan berkumpul beramai-ramai dalam satu keluarga besar,” kata pelawak dan penyampai radio terkenal, Salih Yaccob, 48.
BERCUTI...Salih bersama empat isteri dan anak bergambar bersama sebelum berlepas ke Beijing.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

09 June, 2011

Peluru salut minyak babi bunuh Osama

PELURU Silver Bullet yang disalut dengan minyak babi.

WASHINGTON: Adakah Osama bin Laden ditembak dengan peluru yang direndam dalam minyak babi, sekali gus menafikan haknya untuk ditempatkan dalam syurga. Begitulah yang dipercayai oleh sebuah syarikat yang terbabit dalam menjual minyak senapang mengandungi lemak babi.

Menerusi laman webnya, pemilik syarikat ‘Minyak Senapang Silver Bullet’ mendakwa minyak yang dikeluarkannya mengandungi 13 peratus lemak babi, menjadikannya produk yang berkesan untuk memerangi militan Islam.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

08 June, 2011

Tragedi insaf Dari Pak Nil ( Aznil Hj Nawawi )

Saja Nak Letak Kisah Sedih yang paknil katakan ni, memang sedihkan kisah tragedi ni... jom kita baca apa kata Pak Nil.. kisah syer kesedihan ni dengan Pak Nil...

ASSALAMUALAIKUM! Insaf. Itulah satu perkataan yang boleh diterjemahkan daripada hati Pak Nil mengenai tragedi tanah runtuh yang membabitkan Rumah Anak Yatim Hidayah Madrasah Al-Takwa, Hulu Langat, Sabtu lalu. Tragedi yang mengorbankan 16 nyawa yang rata-ratanya mereka yang berusia 11 hingga 16 tahun itu, sangat menyayat hati.
(Terbaru)- Gambar Aznil Haji Nawawi Dan Anak-anaknya
Lebih meruntun jiwa apabila kebanyakan mereka adalah anak yatim. Tiada siapa menyangka bencana datang secara tiba-tiba ketika lereng bukit bersebelahan bangunan tampak kukuh seperti hari-hari sebelumnya. Sekelip mata, deruan tanah bukit menggelongsor dan meranapkan rumah itu.
Berita Selanjutnya Klik Read More Tu Ye...
www.tips-fb.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kawan-kawan Blogger Paling Aktif Dan Terkini

Post Paling Diminati